
Birde sizin için el açması börek tarifim var.Çocuklara ise hamur etkinliği bir nevi..
Özellikle pırasa sevmeyenler için ..
Hadi kolları sıvayalım..
Öncelikle içi hazırlayıp soğumaya bırakmak için,
2 adet pırasa
4 adet havuç
2 adet patates
1 baş soğan
Arzuya göre kaşar peyniri
İç malzemelerden havuç patatesi rendeleyip ,pırasa ve soğanı çok küçük doğruyoruz.
Hepsini 1 çay bardağı sıvıyağda kavuruyoruz. ve soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için;
Yarım paket yaş maya yada 1 paket instant mayayı, yarım çay bardağı ılık suda eritip ,şeker,tuz,süt,yağ ve unu (biz tam buğday unu ile karıştırıp yaptık)karıştırıp yoğuruyoruz.
Ele yapışmayacak kıvam alan hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz.
Daha sonra bezelere ayırıp ,oklava ile açıyoruz.
İç malzeme koyarak ,yağlamış olduğumuz yuvarlak tepsiye sarıp diziyoruz.
Üstüne yoğurt ve sıvıyağ karışımını sürüp ,çatalla delikler açıp 180 derece fırına veriyoruz.
Kızaran böreğimiz yumuşacık yemeğe hazır.
Afiyet olsun dostlar


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder